Budinca de chia cu seminte de rodie

Semintele de chia sunt unele dintre cele mai puternice, functionale si pline de nutrienti alimente din lume. Extrem de bogate in fibre si pline de antioxidanti, proteine, minerale, vitamine si Omega-3, chia sunt ideale pentru persoanele care vor sa adopte un stil de viata sanatos.


Rodia este fructul zeiţelor si a fost mereu socotita un simbol al sanatatii, fertilitatii si vietii vesnice. Din cele mai vechi timpuri, rodia a fost folosita in scopuri medicinale datorita beneficiilor si proprietatilor sale uimitoare. 

Rodia si beneficiile ei:

- rodia detine un adevarat depozit de minerale (iod, fier, potasiu, siliciu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, mangan, cupru, sulf, crom, aluminiu, litiu, nichel), vitamine (A, C, B1, B2, B6, B12, E, si P) si 15 aminoacizi, combinatie care nu se gaseste in niciun alt fruct;

- in sucul de rodie sunt concentrate vitamine si alte elemente nutritive, de aceea el este utilizat pentru recuperarea organismului dupa interventia chirurgicala sau maladii infectioase, este prescris pentru astm, ateroscleroza, anemie, tulburari gastro-intestinale, imunitatea scazuta. El ajuta la reducerea fragilitatii vaselor sanguine, de aceea este utilizat pentru tratarea si prevenirea bolilor sistemului cardiovascular;

Sucul de rodie este considerat cel mai puternic antioxidant natural, prevenind maladii precum boala Alzheimer, stenocardie, maladii de inima si tumori canceroase.

Sucul de rodie este utilizat pentru a trata arsuri, rani si dureri de gat. Scoarta de copac si fructele au proprietati astringente, ceea ce permite utilizarea lor pentru tratamentul colitei, enterocolitei, diareei. Sucul de rodie, de asemenea, ajuta la normalizarea microflorei intestinale si cresterea poftei de mancare.


Si acum ca am descoperit cate beneficii ne aduc aceste doua alimente sa vedem cum le combinam impreuna.

Ingrediente:

- 1 rodie

- 5 linguri de chia

- lapte

Mod de preparare

Intr-un bol punem 5 linguri de seminte de chia peste care adaugam 250ml lapte si il lasam la hidratat 3 ore sau cel mai bine peste noapte.

Dupa ce au stat peste noapte la hidratat,budinca noastra va arata asa.

Curatam rodia cu grija,sa nu aveti haine deschise la culoare pentru ca pateaza.

Asezam intr-un vas un rand de budinca,dupa care punem cateva seminte de rodie si inca un rand de budinca apoi un rand de rodie.

Si gata bundincuta noastra super sanatoasa si plina de vitamina C.

Pofta buna.