Blat de tort pandispan cu cacao

Azi va prezint un blat de pandispan fara praf de copt,numai bun pentru torturi,foarte pufos si aerat.

Pentru o tava rotunda de 26cm vom avea nevoie de urmatoarele cantitati si imgrediente:

- 8 oua 

 - 200 g zahar tos 

- 150 g faina 

- 50 g cacao (+ vanilie + sare) 

MOD DE PREPARARE BLAT DE TORT PANDISPAN CU CACAO

1. incingerea cuptorului + pregatirea formei

Inainte de toate am pus la incins cuptorul la 170 C (treapta medie spre inalta la cele cu gaz) si mi-am pregatit forma in care urma sa coc blatul de tort pandispan. 

Am ales o forma de metal rotunda cu diametrul de 26 cm.

2. baterea spumei de albusuri

Am presarat un varf de cutit de sare fina peste albusuri si am batut spuma tare, cu mixerul. Cand spuma formata a fost densa si lucioasa am inceput sa adaug zaharul tos in ploaie, in 2-3 etape. Tot acum am pus si zaharul vanilat. Am continuat sa bat spuma pana ce s-a dizolvat tot zaharul.

3. adaugarea galbenusurilor la spuma

Cand spuma a fost tare si lucioasa si zaharul dizolvat am adaugat toate galbenusurile deodata si am mixat scurt (20 de secunde) tot cu mixerul. 

4. inglobarea fainii si a pudrei de cacao - cu spatula!

 Peste compozitia din castron am cernut faina si cacaoa, impreuna. Cu o spatula am inceput sa inglobez usor, cu miscari de sus in jos, faina si cacaoa. Nu se amesteca circular pentru ca se pierde aerul! Trebuie totusi amestecat destul de bine, astfel incat sa nu ramana gogoloti de faina sau cacao.

COACEREA UNUI BLAT DE TORT PANDISPAN

Am turnat compozitia in forma de copt,am nivelat-o usor cu spatula si am introdus-o imediat in cuptorul incins la 170 C (cu ventilatie) pentru 40-45 de minute. Dupa 35-40 de minute puteti deschide usa cuptorului pentru a-l verifica. Daca scobitoarea iese curata inseamna ca e facut.